måndag 27 september 2010

Som att stjäla godis från ett barn

Det är viktigt att tro på det man gör, nu är det endast en vecka kvar till "S:t Anna Pike Open" och det börjar bli dags att bygga på sitt självförtroende. Planen var att Matsa, Jocke och jag skulle fiska ihop oss inför tävlingen under lördagen men det fungerade tyvärr inte av olika anledningar.
Istället blev det en tur på fredagen ihop med Mats och en av medlemmarna i ett rivaliserande team, "Slät om baken".
Crille, en trevlig prick måste jag väll säga trots att han snodde oss på 15 tusen spänn förra hösten när hans lag slog oss med fyra centimeter.

Vi styrde mot en ganska stor vik och började fiska mot en djup vasskant. Den djupa sträckan gav inget men när det längre in i viken grundade upp kom vår första visuella kontakt farande fram med siktet inställt på Matsas drag. En ganska skaplig gädda, gissningsvis på drygt 5 kilo svängde upp mot hans jerk men ångrade sig tyvärr i sista stund. Den nöjde sig med att vispa upp en rejäl virvel i ytan.
Några kast senare kom en liknande virvel vid mitt bete men något fick även den att ångra sig. Vi fortsatte driften in på riktigt grunt vatten.
Vattnet var täckt med stora bälten av nate. Men här och där var det fiskbart. Crille hängde på ett "spinner-bait" och dängde iväg ett välplacerat kast in i en lucka i vassen, ett par vevtag och hans spö fick plötsligt en härlig båge.
-Yes, där satt den, den är nog fin.
Det dröjde ett tag innan den visade sig, vilket brukar betyda stor fisk. Han pressa den mot båten och som han trodde uppenbarade sig en fisk på en bra bit över medel vikt. Den var stark och i ett sista desperata försök att slå sig fri hoppade den och landade med ett rejält plask en meter ifrån relingen men Crille höll i. Snart efter lugnade den ner sig och jag kunde hjälpa Crille med ett gälgrepp. Vågen visade på 7.15 kg. En bra början på en bra dag, trodde vi. Vi fortsatte i viken och vi fick några hugg som Matsa och jag var dåliga på att förvalta, Crille landade en till. Dagen gick och delar av laget "Matsas Mask Och Mete" började bli oroliga. Vi fick en del hugg men ingen landad.
Crille fångade ytterligare 2 gäddor och när vi molokna klev i land på bryggan efter en hel dag hade både Matsa och jag nollat. Det här var inte bra, inte alls faktiskt. Vi åkte som sagt ut för att höja vårat självförtroende men det verkar som det fick motsatt effekt. Hur ska det här gå, vi får hoppas att Jocke kan tända oss nästa helg.

Crilles telefon ringde. Det var en av hans lag kompisar.
-Det kommer bli som att stjäla godis från ett barn nästa lördag. Sa han och flinade.
Hmm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar